sunnuntai 29. joulukuuta 2013

Ensimmäisen horroksen pikainen päätös

No niinhän siinä sitten kävi, että Hevin paino jatkoi laskuaan ja tänään lopulta nostimme konnan jääkaapista heräilemään. 3viikkoa tuli siis meidän ensihorroksen pituudeksi. Paino oli tänään 199g, eli hieman yli 10% aloituspainosta laskenut.

Hieman harmittaa kun jäi niin lyhyeksi tuo aika, mutta koska oli itselläkin ensimmäinen kerta tämän asian kanssa, niin en uskaltanut riskeerata enempää. Eiköhän tämä kolmekin viikkoa ole 2-vuotiaalle konnalle parempi kuin ei horrosta ollenkaan. Ensi talvena tiedän jo itsekin paremmin mitä olen tekemässä! :D

Horrosboksi on aikalailla tuhottu (kostea turve ja pahvilaatikko, eivät ole hyvä yhdistelmä)...

Annettiin Hevin heräillä horrosboksissa huoneen lämmössä ensin tunnin verran. Konna alkoi kyllä liikkumaan boksissa ihan kymmenessä minuutissa. Sillä aikaa pistettiin terraan tuoreet turpeet ja vesikuppiin vettä. Ruokakippoon laitoin vähän liotettuja pellettejä, mutta salaattia ei ole hyvä heti antaa kun konna on paastonnut pitkään. On myös ihan normaalia, ettei konna alakaan syömään heti horroksen jälkeen (mikäli ei syö vielä kahden viikon kuluttua, niin pitää alkaa huolestumaan). Meidän tapauksessa Hevi alkoi heti katselemaan terran muovikasveja "sillä silmällä", joten eiköhän se ruokakin pian maistu! ;)



Hevin liikkeet ovat vielä aika hitaita ja kankeita. Lämpölamppua en laittanut vielä tänään päälle ollenkaan, antaa konnan tottua ensin rauhassa huoneenlämpöön. Yläpuolen kuvien taustalla on muuten Hevin joululahjaksi saama uusi pesä! Huomaan jo nyt, että se taitaa olla ihan liian pieni.... No, katsotaan kuinka konna sinne kömpii ja vaihdetaan sitten vanhat kunnon kaarnat taikaisin jos näyttää mahdottomalta.

Näihin tunnelmiin, toivotamme oikein hyvää Uutta Vuotta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti